Frågor och svar om Ätstörningar

8 Apr 2010, 11:00 89
Annat, 0 år
Question


Jag orkar inge mer.. Jag orkar nt se ut som jag gör längre. Jag straffar mig själv genom att sluta äta, jag har blivit smalare och smalare och väger snart xx kilo. Och nu vet jag inte hur jag ska sluta. Jag får jätte mycket skuldkänslor när jag äter, sen när jag ätit känner jag mig tjock och uppblåst och går ut och springer eller sätter fingrarna i halsen och får upp allting, jag önskar att jag kunde acceptera hur jag ser ut men det går bara inte, jag lyssnar inte på alla komplimanger längre, jag lyssnar bara på alla dåliga saker, för det är dom som säger sanningen! Jag orkar snart inge mer, kan inte livet bara ta slut?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej lilla vän!

Du har hela livet framför dig så det är dags att ta tag i det här nu så att du kan börja leva, inte bara vara vid liv.
Ta hjälp av en ätstörningsenhet och in på behandling. Det är inte ditt fel att du drabbats men det är ditt ansvar att ta dig ur detta. Ingen kan göra det åt dig, bara du. Dock kan du få stöd och hjälp på vägen.
Tro mig när jag säger att det är värt det. Värt att kämpa sig ur. Det finns inga människor som är så starka som människor med ätstörningar. Problemet är bara att de använder en negativ kraft och dessutom emot sig själva. Tänk om du istället skulle använda din energi till något positivt, För dig istället för emot? Du skulle kunna erövra halva världen.

Ta hjälp och kämpa på!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar