Frågor och svar om Ätstörningar

8 Apr 2010, 13:00 148
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 14 år. Jag känner mig jätteöverviktig!! Jag är 1.61 cm lång och väger xx kilo. Jag är skiträdd över att gå upp i vikt, får världens ångest när jag har ätit något, jag hoppar över måltider och hatar när vi ska äta hemma. När jag ser migsjälv i spegeln ser jag bara en stor fetkropp!! allting på mig är förstort! mina fingrar mitt huvud min mage mina lår mina armar!! Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej underbara du!

Hör att du går och bär på en massa ångest och oro därinne!
Du behöver ta tag i detta och det på en gång. Berätta för någon närstående, tex dina föräldrar (förstår att det är jobbigt men det är nödvändigt) och ta sedan kontakt med en ätstörningsenhet så att du kan få hjälp med alla dessa tankar och känslor och kan bli frisk igen.
Tro mig, du kommer inte ångra dig när du känner hur skönt det är att slippa tänka alla dessa jobbiga tankar var eviga dag.
Du är värd att få må bra med dig själv och din kropp. Att få se dig själv som du verkligen är. Du har absolut inte en övervikt.
Är det några frågor sen från dig eller dina föräldrar, hör av er till abkontakt.

All värme och styrka!

Stor kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar