Frågor och svar om svamp

3 Mar 2001, 00:00 238
Annat, 0 år
Question


Jag har en svampinfektion i armhålorna. Det är röda utslag som kliar ibland. Vad beror detta på och hur ska jag behandla det? Finns det något receptfritt medel att köpa?

Svar

Svampinfektion kan förekomma av och till, t.ex. när immunförsvaret är svagt som det är vid en förkylning. Det kan också förekomma i samband med att någon annan har svampinfektion. Om det är svamp du har så består behandlingen av antisvampkräm eller salvor som finns att köpa på apoteket recepfritt. Dessa är väldigt effektiva och man ska vara nogrann med att fortsätta med behandlingen upp till 1-2 veckor efter symtomfrihet (efter det att besvären försvunnit) så att man inte får en svampinfektion igen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar