Frågor och svar om Ätstörningar

8 Apr 2010, 13:00 125
Annat, 0 år
Question


Hallå,
jag hoppas du kan svara på min fråga för jag vet inte riktigt vart man vänder sig för att ta reda på sånt. Jag undrar helt enkelt om jag får i mig för mycket kolhydrater under en dag. På morgonen dricker jag energi/fruktdryck, mitt i dagen äter jag typ två rostmackor och dricker proviva, sedan vid middagstid kasnke jag äter 5-10 digestivekex. Under kvällen kan jag få i mig 2 liter saft om det är riktigt illa. Jag orkar aldrig laga mat eller sånt trams och jag har hoppat av skolan. Måste jag byta ut något mot typ grönsaker? Håller jag på att få ätstörningar fast jag dricker så mycket onyttigt? Jag är INTE underviktig eller överviktig i andras ögon. Tacksam för svar.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag tycker att du ska uppsöka en dietist för som kan ge dig expertråd på området. Finns annars en superbra bok som heter "Mattillåtet" av Gisela van der Stern. Även om den är skriver främst till personer med ätstörningar så är den helt allmängiltig då alla kroppar fungerar på samma sätt och behöver samma saker för att må bra. Som det är nu äter du väldigt ensidigt och för lite lite så läs på och ändra i din kosthållning.

Lycka till!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar