Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

8 Apr 2010, 14:00 161
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag undrar om det finns stödboenden/ungdomshem för ungdomar som lider av depression/ångest? Där personer som har väldigt svårt för att vara ensamma, praktiskt taget inte klarar av det, kan ta hjälp av varandra och leva under samma tak och bearbeta sin depression tillsammans? Och få hjälp av experter/kunniga oftare än en timme i veckan som det brukar vara om man går i terapi? Tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det du beskriver låter toppen, men jag vet inte om det finns något som exakt liknar det. Däremot finns det många behandlingshem av olika slag, och där bor man precis som du skriver en grupp ungdomar som får stödsamtal och terapi flera gånger i veckan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar