Frågor och svar om Ätstörningar

12 Apr 2010, 15:00 102
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 14 år. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre! Jag mår så otroligt dåligt. Jag äter ingenting om dagarna. Bara på kvällen för att mina föräldrar inte ska se hur det egentligen är. Jag väger mig varje morgon och kväll för att se om jag har gått upp elr ner i vikt. Jag tränar varje dag för att få bort allting. Kompisar börjar bli oroliga. Just nu väger jag xx har gått ner 3 kilo på 4 dagar. Har du något tips på hur jag ska göra? För jag har ingen aning.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Du behöver söka hjälp omedelbart för detta. Det är inte meningen att du ska behöva känna dig tvungen att plåga dig själv och kroppen som du gör nu. Prata med mamma och pappa, berätta hur du mår. Vet att det är jobbigt men ta mig på orden, nödvändigt! Sök er till en ätstörningsenhet så att du kan få börja gå i terapi och reda ut Varför du behöver straffa dig så här och bygga upp din självkänsla.
Om ni behöver mer råd och stöd så kontakta ABK på http://www.abkontakt.se

Vänta inte! Du ska inte må som du gör nu och hjälp finns att få! Det är inte ditt ansvar att du drabbats men ditt ansvar att ta dig ur detta. Med rätt hälp går det!

All värme och styrka på din väg!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar