Frågor och svar om Ätstörningar

12 Apr 2010, 15:00 125
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag skickade in en fråga tidigare men kom på en till.

Efter att jag hade skickat in till dig så började jag att fundera varför jag inte skulle våga/vilja söka hjälp. Vilket jag kanske borde, jag vet inte. Men faktum är att den synen jag har av behandling för ätstörningar är mestadels ätträning och det känner jag att jag inte behöver. Jag äter normalt utan större problem och har gjort det nu mer eller mindre regelbundet i ett halvår nu så jag känner att jag hellre bara vill ha hjälp med ångesten och tankarna.

Hur ser olika behandlingar ut? För de normalviktiga UNS:arna? Kostar de något?

Tack på förhand

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Bra fråga!

På de allra flesta ätstörningsenheter så äter man måltider tillsammans. De som behöver stöd av någon för att få i sig maten, veta vad som är en normal portion osv får det, resten äter utan handledning av någon.

Oavsett vilken ätstörning man har Bed, UNS, Anorexi,Bulimi osv så går man oftast tillsammans i blandade grupper med olika ätstörningar (det här kan dock skilja sig från olika enheter). Det är egentligen inte så konstigt eftersom alla har samma tankar men olika uttryckssätt. Tankarna och känslorna är desamma.
Alltså, vikt eller uttryckssätt spelar mindre roll då en ätstörning handlar om tankar man har om sig själv i samband med maten.

Hoppas du fick lite klarhet!

All värme!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar