Frågor och svar om könsherpes

16 Apr 2010, 10:00 519
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag gjorde ett blodprovs test och ett urin test, båda två visade negativt. Min fråga är; testas herpes 2 på blodprovet?
Sen så har jag haft problem med svamp i underlivet fram och tillbaka. Jag bor just nu i USA men vet inte riktigt vem jag skall hänvända mig till.

Jag fick svamp i underlivet några dagar efter att jag flyttade hit, min pojkvänn som jag har här fick samma symtom som mig fast värre. Han gick till sin läkare och hon bekräftade att han hade fått herpes 2. Och detta bröt ut på hans kropp 3-4 dagar efter att vi hade haft sex. Men, svampen hade inte brytit ut på mig ännu när vi hade samlag sista gången.
Jag behandlade svamp i underlivet med motsvarande pevaryl/canesten som dem har här och fick bort ALLA symtom. Jag informerade min pojkvänn om att köpa det samma, men det blev aldrig bättre så han fick gå till sin läkare och då fick han som sagt diagnosen Herpes 2.

Har jag förmodligen smittat honom med herpes 2? Eller är det så att han kan ha haft det ett tag men det tog ett tag innan det bröt ut? (med tanke på att det bröt ut efter att vi hade sex) men bryter herpes verkligen ut så fort efter ett samlag?

första gången jag fick svamp i underlivet så bekräftades detta utav min läkare.
Vore jätte tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag vet tyvärr inte vad som visas på blodprovet, eller vilken typ av test som du har använt.

Här kan du läsa om herpes: http://www.umo.se/sex/Konssjukdomar/Herpes/

Man kan få symptom redan efter några dagar.

Du kan vända dig till en gynekologisk mottagning, de finns även i USA

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar