Frågor och svar om kärleksrelationer

16 Apr 2010, 11:00 103
Tjej, 13 år
Question


jag e intresserad av en kille som jag gärna vill att den ska bli lite mer intresserad utav mig. problemet är att jag har svårt att vara mig själv med honom vad ska jag göra för att enklare kunna vara mig själv?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Jag är ingen expert på området och kan bara svara utifrån egna erfarenheter.

Ibland när man är lite osäker i sig själv och förtjust i någon så kan det precis som du säger, lite svårt att vara sig själv. Jag tycker att du i första hand ska jobba lite på din självkänsla så att du kan förstå att du är helt rätt precis som du är och att du inte behöver spela någon annan för att få en toppenkille.
Mia Törnblom har skrivit en bok som heter "Du äger" som avhandlar bland annat detta. Läs den!
Träna på att vara den du är i närheten av den här killen och våga visa att du är intresserad. Om han inte nappar så är det hans förlust! Bara för att någon inte är intresserade av en så betyder inte det att man är mindre värd eller inte bra nog. Kärlek är knepigt. Det kommer hela ditt liv finns killar som är intresserade av dig som inte du är intresserad av och killar som du är intresserad av men som inte är det av dig och ibland får man jackpott och båda blir kära i varandra. Man vet inte varför, det är kärlekens mysterium!

Hejar som tusan på dig! Lycka till!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar