Frågor och svar om Ätstörningar

16 Apr 2010, 13:00 142
Annat, 0 år
Question


hej!

Jag är en tjej på 25år som har ett problem. Jag älskar mat och har inga problem att äta hemma, hos mamma/mormor/pappa eller på jobbet.. Det som är problemet är att så fort jag ska äta på restaurang eller hemma hos kompis familj så mår jag dålig.. jag blir spyfärdig och kräks. Snälla hjälp mig.Jag vill verkligen kunna äta ute som normalt folk. Jag älskar ju ändå mat.

Mvh bekymrad tjej

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina, bekymrade tjejen!

Jag blir också lite bekymrad. Är det så att du framkallar en kräkning när du ätit ute? Alltså att du får ångest och därav kräks, inte att kroppen i sig mår dåligt av viss typ av mat?
Om svaret på den frågan är ja, att du mår dåligt psykiskt och framkallar en kräkning så vill jag att du på en gång söker hjälp för detta hos antingen ätstörningsvården (alla enheter hittar du på http://www.abkontakt.se) eller hos vuxenpsykiatrin i din kommun (gå till en husläkare, berätta om problemet så får du en remiss dit).

Om det är så att det endast känns som ett fysiskt problem, alltså någon typ av allergi så sök hjälp hos en doktor.

Det är meningen att du ska kunna må bra och äta mat precis som alla andra så ta hjälp för det här!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar