Frågor och svar om våldtäkt

19 Apr 2010, 09:00 344
Tjej, 13 år
Question


min pojkvän tvingar mej till sex osv ja älskar honom verkligen men har börjat undra om detta är normalt för en kille jag är tretton år och detta är min första pojkvän hjäpl mej och berätta hur jag ska göra kram mailn

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är aldrig ok att tvinga någon till sex. Det är aldrig rätt att tvinga en annan person att göra något över huvudtaget. Det spelar ingen roll om man är tillsammans eller inte, sex ska man bara ha om man VILL det själv.

Det du måste börja med, är att verkligen säga ifrån. Jag VILL INTE! Om han inte lyssnar på det, utan fortsätter att tvinga dig - då är det faktiskt våldtäkt. Det är ett brott. Och det är det även om man är tillsammans.

Finns det någon vuxen i din närhet som du litar på? Det kan vara svårt att prata om sånt här med mamma eller pappa, men kanske skolsyster eller någon annan på skolan?

Lägg till mig på msn: [email protected] om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar