Frågor och svar om vestibulit

19 Apr 2010, 11:00 172
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag hade sex för första gången förra året, det gjorde så ont att jag nästan inte minns det, och jag blödde ganska mycket. Jag blödde till och med senare på kvällen efteråt. När jag nu har haft sex, så har det gjort ont varenda gång så att det inte går att fortsätta.
Jag har heller inte stor sexlust alls, och känner mig nästan aldrig upphetsad i kroppen. Känner också äcklanskänslor till sex, även smek-sex. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt problemet, men det är jobbigt.
Jag har tidigare lidit av anorexia, men är frisk nu, men jag har fortfarande ett kontrollbehov och krav på mig själv, att itne duga i sängen.
Tar anti depressiva (sertralin) sen två år tillbaka, kan det påverka så man får mindre sexlust?
Tacksam för svar.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Antidepressiv medicin kan påverka sexlusten. Om du dels äter medicin och dels har dåliga erfarenheter av sex - smärta osv, så är det inte så konstigt om du inte blir upphetsad och vill ha sex.

Jag tycker att det är viktigt att du får veta vad som gör att det gör så ont. Sex ska inte göra ont på det sättet. På ungdomsmottagningen finns det läkare och gynekologer som är vana vid att prata med ungdomar. Om du inte kan gå till ungdomsmottagningen så kan du vända dig till en gynekologisk mottagning.

Ge inte upp, utan sök hjälp. Det finns mycket bra hjälp att få.

Du kan läsa mer på http://www.umo.se eller http://www.vestibulit.com/

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar