Frågor och svar om bråk

20 Apr 2010, 15:00 137
Annat, 0 år
Question


Hej hej:)
Nu det senaste har jag haft det as jobbigt hemma bråkar varje dag med mamma tjurig och ja allting man mår liksom inte bra av det och vill ha en paus från familjen vad skall jag göra!!??

Svar

Hej!

Du har det jobbigt hemma nu och vill ha en paus från din familj. Har du pratat med din mamma om det? Utan att bråka alltså. Jag undrar också om du har något eller några fritidsintressen som du gör om dagarna? Har du någon vuxen att prata med som finns utanför familjen?

När det är extra jobbigt hemma kan det vara skönt att vara hemma lite mindre genom att kanske utöva sitt intresse, t.ex. spela fotboll eller vara i stallet. Då får man en liten paus från saker som känns jobbiga hemma. Jag tror också att det kan vara bra att prata med din mamma. Jag vet ju inte vad ni bråkar om men det låter som att ni kanske inte alltid hade behövt bråka egentligen? Kanske kan ni ta en promenad eller göra något roligt tillsammans och passa på att prata lite då, istället för när ni bråkar hemma. Eller så kan man bara göra något roligt för att slippa riskera att börja tjaffsa, och umgås lite utan krav.

Att prata med någon vuxen utanför familjen kan också vara bra. Då kan man säga saker som kanske känns svåra och jobbiga att säga till mamma. Har du någon vuxen som du kan prata med? Annars kan man gå till skolans kurator eller till kuratorn på ungdomsmottagningen.

Om du vill kan du lägga till mig på msn, om du vill prata mer. [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar