Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

23 Apr 2010, 11:00 198
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en ung tjej på 20 år. Jag lider av ett stort problem som gör att jag mår psykiskt dåligt. För cirka 1-2 veckor sedan märkte jag att det började klia i underlivet. Det kliar så mycket att jag kan inte ens sova om nätterna. När jag kollade närmare för att se vad det var för något så såg jag att det var stora knottror i hela klitoris. Det är inte vårtor utan mer som långa finnar. Dom är långa och smala, påminner lite om växtstjälkar. Ibland är jag jättetorr och då är knottrorna inte synliga, men så fort jag blir våt så börjar dom växa och bli långa. Knottrorna är hudfärgade. Dom gör inte särskilt ont men kliar otroligt mycket. Jag har bara haft sex med en person i mitt liv och det var mitt ex. Han var också oskuld när vi var ihop. Det var 5 månader sedan jag låg med honom, så det känns inte så troligt att det är från honom. Jag har inte legat med någon annan så jag borde inte kunna ha en sjukdom som smittar via samlag. Jag har sökt mycket på internet om vad det kan vara, men inget låter som det jag har. Jag har tänkt lite att det kan vara kondylom som jag har. Men jag förstår inte riktigt hur jag kan ha fått det. Dessutom är det inte direkt vårtor utan mer stjälkar. Jag bor i Spanien. Jag har blivit av med mitt EU-sjukkort och jag har inte råd att betala för undersökning. Jag skulle bli överlycklig om du visste vad jag hade för sjukdom från min beskrivning.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag kan tyvärr inte svara på vad det är som du har drabbats av. Det låter som något väldigt jobbigt. Jag tycker att du ska försöka ordna med ditt EU-pass så att du kan gå till en doktor. Hur skaffade du passet? Kan du inte vända dig dit igen?

Du måste gå och undersöka dig, det får bli prio ett.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar