Frågor och svar om flytningar och svamp

4 Jan 2001, 00:00 1666
Annat, 0 år
Question


Ibland så kliar det jättemycket mellan benen och blygdläpparna brukar svullna upp till dubbelt så stora. Men det gör inte så ont, utan svider och kliar. Detta går över efter ca 1-2 timmar och besvären återkommer ca 3-4 gånger/ månad. Jag har haft sex med 9 st killar och den jag har sex med nu säger att han inte har någon könssjukdom. Men de andra kan ha haft. Tror du att det är en könssjukdom och hur bör jag göra?

Svar

Troligen får du svamp i underlivet. Den är i och för sig ofarlig, men kan ge ordentliga besvär med klåda runt slidöppningen och ner mot anus. Svampen ger en rodnad slemhinna och svullnad. Vänd dig till din lokala ungdomsmottagning när du har besvär så kan barnmorskan undersöka dig och ev. läkaren om så behövs. Sedan kan det vara bra att ta Klamydia och ev. gonorréprov ( ett urinprov ) för att utesluta ev. sjukdom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar