Frågor och svar om Ätstörningar

27 Apr 2010, 16:00 99
Annat, 0 år
Question


Slutar man att växa och utvecklas om man bara äter ca xxxx kcal om dagen? För jag har ätit väldigt lite vissa perioder och har nästan inte växt någonting på 8 månader, bara nån cm.
Och nu har jag börjat äta väldigt lite igen.
Påverkas längden mycket av vad man äter?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Jag är ingen expert på exakt vad som händer med kroppen när man inte äter som man ska. Men tom en lekman som jag kan ana mig till att det ger konsekvenser om man inte äter och fortfarande växer, vilket du gör.
Du äter alldeles för lite i dagsläget och behöver få hjälp med detta.
Om det är så att du har massa tankar som tär på dig, ta kontakt med en ätstörningsenhet (finns på http://www.abkontakt.se). Det är superviktigt så att det inte händer något med din utveckling som kan ge problem senare i livet.
Om dina föräldrar inte vet om detta så berätta. Jag vet att det är jobbigt och svårt men fullt nödvändigt för att du ska få hjälp och stöd samt komma in på behandling. Det är inte ditt fel att du drabbats men ditt ansvar att ta dig ur!

All värme och styrka! Kom ihåg att du är värd att älska dig själv!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar