Frågor och svar om underlivet

28 Apr 2010, 21:00 733
Tjej, 18 år
Question


Hej. inne i min slida så har jag som en "tråd" i själva hålet som är kanske 2 cm lång, man kan säga att det är som två hål. Och jag har haft sex innan men har inte kunnat njuta utan det har gjort mestadels ont och jag har blött. Speciellt om han kom på "den trångaste sidan". Så jag undrar om jag kan klippa bort den själv? eller om det går att operera bort utan för stora omständigheter? har också varit hos ungdomsmotagningen och hon visste inte alls vad jag pratade om, gjorde dock ingen undersökning. tacksam för svar!!!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att det är viktigt att du går tillbaka till ungdomsmottagningen eller till en gynekolog som faktiskt gör en undersökning. Du har rätt att veta vad som är fel, om något är fel.

För att du ska få svar på dina frågor så måste ju personalen på ungdomsmottagningen titta på ditt underliv, jag tycker att det låter jättekonstigt att hon inte ens tittade. Du har alltid rätt att gå till en annan läkare eller mottagning.

Det finns dem som har en delad slida, med en vägg emellan. Det behöver inte alls vara det som du har, men det är bra att kolla upp det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar