Frågor och svar om Ätstörningar

29 Apr 2010, 15:00 87
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej på 14 år som verkligen skulle behöva hjälp med en sak. Jag är jätteöverviktig! jag är 1.61 cm lång o väger xx kilo. Jag skulle verkligen vilja ha något tips på hur jag ska gå ner ivikt. Jag har nästan slutat äta helt nu...

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej lilla vän!

Du är lååångt ifrån en övervikt. Att du tror att du är överviktig sitter i tankarna och känslorna och stämmer inte överens med verkligheten.
Du behöver ta hjälp för detta så snart som möjligt så du är på god väg att bli sjuk i en ätstörning. Att du slutat äta är inte alls bra och att du ser dig själv på det här sättet är skadligt. Ta snarast hjälp av någon vuxen, tex mamma och pappa. Berätta om dina tankar och ta proffesionell hjälp. Detta kan ni hitta på en ätstörningsenhet i ditt län eller ta kontakt med Bup (Barn och ungdomspsykiatrin).
Förstår att det här är jättejobbigt att höra men tro mig när jag säger att du inte kommer ångra att du tog hjälp snabbt.
De allra flesta med en ätstörning ser helt friska ut men har tankar och känslor som gör ont, ångest när man äter. Så vänta inte längre utan sök hjälp på en gång.

Kom ihåg att du är värd att älska dig själv, att det går att bli helt frisk och att ju förr du söker hjälp desto fortare blir du frisk.
Vet att många tänker "men jag ser inte sjuk ut." eller "men jag är nog inte sjuk utan har bara jobbiga tankar och ångest." eller "Det finns dom som har det värre." Det är just Det som visar på att man tyvärr Är sjuk.

Var superrädd om dig! All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar