Frågor och svar om självmisshandel

3 May 2010, 15:00 140
Annat, 0 år
Question


Jag skadar mig själv, och har svårt att sluta..
vill sälja mig, asså som hora.
är det onormalt att vara 16, jätte kåt och oskuld?

Svar

Hej!

Att var kåt och oskuld är helt normalt, men att sälja sig kan göra att man råkar väldigt illa ut. Det är också normalt att fantisera om att sälja sig, men det är väldigt stor skillnad på fantasi och verklighet. I fantasin kan man styra om vem man träffar, vad som händer o.s.v. Så fungerar det inte i verkligheten. Som prostituerad kan man råka väldigt illa ut, och möta på män som är äldre än ens pappa, som vill skada en eller göra konstiga saker.

Du skriver att du skadar dig och har svårt att sluta. Har du varit inne på sidan Shedo något? http://www.shedo.org Där finns det ett bra forum där man t.ex. kan få hjälp med tips på vad man kan göra istället.

Om du verkligen känner att du vill prostituera dig kanske du kan fundera över vad det är som får dig att känna så. Och vad som får dig att vilja skada dig. Att prostituera sig är också att skada sig.

Dessa är stora frågor och det låter som att du behöver någon att prata med. Skolans kurator kan hjälpa dig att sortera dina tankar och hitta någonstans att få hjälp så att du slutar skada dig.

Vill du prata mer på nätet så finns Nätvandrarna på http://www.natvandrarna.se, där kan du prata med vuxna på nätet via msn och en chat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar