Frågor och svar om mobbning

4 May 2010, 13:00 126
Tjej, 12 år
Question


Hej ! jag började bli mobbad när jag gick i 4 an och blir det fortfarande . jag blir slagen och retad och allt möjligt. men ingen förstår mig hur jag känner .försöker att säga till mamma och pappa men dom fattar inte och jag försökte att söka hjälp på skolan men . dom gör inget åt den . jag bara skriver inombords . vad ska jag göra ?

Svar

Hej!

Jag tycker du ska ta kontakt med skolans kurator, eller sjuksköterskan på skolan. Ingen ska behöva bli mobbad och slagen i skolan! Skolkuratorn kan man prata med om hur det känns, hur man mår och vad man tänker. Man kan också få hjälp med vart man kan vända sig vidare. Skolan måste göra något åt det

Du skriver att du försöker säga till din mamma och pappa vad som händer. Det är jobbigt när det känns som att föräldrar inte förstår. Men kanske kan du prova igen? Försök säga exakt vad som händer i skolan, hur det känns och hur du mår. Om det känns jobbigt och svårt att prata om det kanske du kan skriva ett brev, som du gjorde nu till mig fast kanske längre.

Om du vill prata med någon annan vuxen så kan du gå in på http://www.natvandrarna.se eller http://www.tjejjouren.se
Med dom kan man maila och chatta om saker som känns jobbigt och om hur man mår och så.

Du kan också lägga till mig på msn om du vill. Min adress är [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar