Frågor och svar om studier/resultat

10 May 2010, 09:00 153
Annat, 0 år
Question


Hejsan , jo det är så att jag jobbar om den Franska revolutionen denna termin i skolan och det vissa några frågor som jag inte riktigt kopplar ( tyvärr har ingen tid att förklara :O ) Därför kände jag att du kanske kunde vara den rätta personen att fråga , så mina frågor är följande : Vad ansåg prästerna / Kyrkan om Frankrike under 1789-talet ? Jag menar hur såg dom på det hela ?
Vad ville dom skulle förändras ? (prästerna / kyrkan )
Vem var emot prästerna / kyrkan under den tiden ? Var det Jakobinerna ? Och varför var dom emot dom ?

Förlåt om detta är för mycket begär och att jag låter så trög och förvirrad , men detta har jag gått och tänkt på ganska mycket och inte alls hittat svaret så jag vore JÄTTE tacksam om jag fick svar på detta , VÄRKLIGEN !
Många många hälsningar den förvirrade tjejen SVEA !

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Det var en lång historiefråga. Det är ju inte meningen att jag ska göra era skoluppgifter. På frågan om vad prästerna tyckte så undrar man såklart, vilka präster? I Frankrike eller nån annanstans? Googla på Franska revolutionen, Jakobiner eller läs i historieboken. Jag antar att ni har fått frågor där svaren går att finna i era böcker. Nätet är ju inte helt att lita på.

Lycka till!
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar