Frågor och svar om sex

10 May 2010, 13:00 300
Annat, 0 år
Question


Hej, jag tror att jag är sexmissbrukare. Jag blev av med min oskuld för ett halvår sedan, och sen dess har jag haft sex med 26 olika killar. Jag väntade ganska länge med att förlora oskulden, mest för att jag ville att det skulle vara med rätt person. Men sedan första gången jag hade sex har jag blivit helt beroende. En fest för mig känns inte längre lyckad om jag "bara" har trevligt med mina vänner, jag är hela tiden ute efter sex. Mina vänner brukar säga att jag typ utstrålar att jag vill ha sex, helt omedvetet. Jag tänker inte, det är som om hjärnan stängs av och jag bara måste ha sex med någon. Efteråt får jag ångest, men dagen efter är jag ute efter samma sak igen. Jag vill inte, men jag kan inte sluta. Det går inte. Jag försöker dölja det värsta för mina vänner, eftersom att jag skäms. De vet att jag har sex ofta, men de har ingen aning om antalet. Min bästa killkompis tyckte jag skulle ta in på "Sex-rehab", och jo, jag har haft sex med honom också.

Jag vill sluta med det här beteendet, men jag förstår inte hur. Känner mig osäker på om det här verkligen är ett allvarligt problem, eller inte. Jag hade verkligen uppskattat om jag fick svar!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

När sex inte längre är något man gör för att det är skönt och roligt så kan man prata om ett destruktivt beteende.

Det kan vara svårt att bryta ett sånt beteende själv, för det ligger ofta annat bakom, som man kanske inte är medveten om.

Det är inget skamligt med sex och destruktiva beteenden, men många som gör som du skäms över det. Du är inte ensam om att göra som du gör!

Jag tycker att du ska ta kontakt med din ungdomsmottagning och prata med en kurator t.ex. Då kan du få hjälp, eller hjälp att hitta någon som du kan prata om dina vanor med.

Sen vill jag tillägga att det inte på något vis är fel att vilja ha sex ofta, mycket eller med många olika personer. Men när du varje gång har ångest efteråt, så är det något som inte är bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar