Frågor och svar om graviditetstest

17 May 2010, 11:00 155
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag tog ut min p-stav för 4 veckor sedan och idag testade jag mig om jag var Gravid men det visade att jag inte var det.
Jag och min kille vill ha barn sedan länge men det har liksom inte funkat just då utan nu vill vi gärna få barn så fort som det bara går.
Jag blir nästan tokig av att inte veta hur länge det tar för mig innan jag kan bli gravid.
Jag har haft min mens nu i veckan som var och hur länge måste jag vänta tills jag kan testa mig igen? Hur lång tid kan detta ta innan man kan bli gravid efter att ha tagit ut sin p-stav?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag är inte expert på området men ska försöka hjälpa dig vidare. Vill börja med att be dig att försöka slappna av. Du är ung och har stor chans att bli gravid så håll ut. Jag tycker att du ska ta kontakt med ungdomsmottagningen så att du kan få svar på alla dina frågor. Dom kan säkert också hjälpa dig att räkna ut när du har ägglossning och därmed har större chanser att bli gravid.

Stort lycka till nu!

Allt värme, stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar