Frågor och svar om kärleksrelationer

17 May 2010, 14:00 114
Tjej, 14 år
Question


hej , jag och min kille har varit ihop i snart tre månader . jag älskar honom över allt annat ! men han är inte som han var när vi blev ihop , han säger inte samma saker . han säger att han älskar mig och så . men förut sa han mkt mer ! jag frågade honom om han hade tappat känslor men det hade han inte , han bad om ursäkt , för jag trodde han hade det , men han är ändå inte som förut vill att han ska vara det kanske jag som tar småsaker förgivet lr vad är problemet ? :( jag vet att han älskar mig men jag vill att han ska visa mer jag sa det för längesedan , men ah :/ snälla hjälp mig

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Det är svårt att analysera precis vad du ska göra eftersom varje person och relation är unik. Jag fundera dock lite över dina känslor kring det hela? Varför behöver han ideligen bekräfta att han älskar dig? Fundera på om det så här i dina andra relationer också, att du behöver mycket bekräftelse för att känna att du duger till och är älskad. Om svaret är ja så tycker jag att du ska jobba på din självkänsla, så att du förstår att du är Värd oavsett och inte behöver denna ständiga bekräftelse från andra utan att du kan bekräfta dig själv till en mycket större del och inte behöva "tjata" till dig den av din kille.
Sedan hör jag en rädsla över att relationen ska ta slut. Den har vi alla i början när vi är väldigt kära i någon. Dock kan det vara bra även där att jobba med självkänslan så att OM det skulle inträffa blir inte fallet lika stort.
Nu säger han att han älskar dig, då får du ta honom på orden!
Läs gärna mer på nätet om hur du kan bygga upp din självkänsla. Mia Törnblom har många bra tips och böcker.

Kom ihåg att du är värdefull oavsett!

Lycka till nu, stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar