Frågor och svar om svartsjuka

19 May 2010, 19:00 243
Annat, 0 år
Question


Hej,
det är så att min pojkvän kollar på porr ganska mycket. Så fort jag inte är hemma är han inne på massa olika sidor. Det är inte just det att han kollar på porr som gör mig ledsen, utan jag har väldigt dåligt självförtroende och självkänsla, speciellt över min kropp. Jag är en väldigt smal tjej, och har inte så stor byst eller rumpa, och när jag ser att han har varit in eller sökt efter sidor som innehåller t.e.x tjejer med stor byst eller liknande så gör det mig väldigt ledsen och illa till mods.. Jag känner det som att jag egentligen inte räcker till för honom, utan han måste kolla på andra tjejer som är allt det som jag inte är för att bli nöjd. Lite svårt att förklara.
Jag har försökt att prata om det med honom, men han blir bara arg och säger att jag inte har med det att göra. Jag vet inte om det bara är jag som är överkänslig och kanske bara ska släppa det, men jag kan bara inte sluta tänka på det. P.g.a detta, så vill jag inte klä av mig helt när vi ska ha sex, för jag skäms.
Så min slutgiltiga fråga är: överreagerar jag?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det är en knepig situation. Å ena sidan har din pojkvän rätt att titta på porr, och han kanske har rätt i att det inte handlar om dig - men å andra sidan måste han också ta hänsyn till dig och dina känslor.

Jag tycker inte att du överreagerar, du känner det du känner och det kan aldrig vara fel. Däremot låter det som att hans porrintresse väcker upp känslor i dig som kanske inte har med det att göra, som t.ex. att du inte duger.

Det är väldigt viktigt att ni försöker prata om det, utan att skylla på varandra. Han måste lyssna på det du säger, och du måste försöka lita på att han vill vara med dig och ingen annan. Ofta är det inte alls samma som att titta på stora bröst på tv som att verkligen vilja ha en tjej med det. Om han älskar dig så älskar han ju dig precis som du är.

Känns det som att du skulle vilja gå och prata om det här med någon utomstående? På ungdomsmottagningen brukar de vara duktiga på att prata med unga om alla möjliga frågor. Gå in på http://www.umo.se och se var din ungdomsmottagning ligger.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar