Frågor och svar om Ätstörningar

1 Jun 2010, 14:00 116
Annat, 0 år
Question


hej.
Jag har lite problem med mat & så.
Jag äter nämligen typ ingenting på dagarna.
typ aldrig i skolan för jag skäms att äta inför folk.
Även att jag inte ätit något på en hel dag så känner ja ibland ingen hunger . På senaste tiden har jag börjat må illa när jag ätit men aldrig så jag spyt.
Jag är 158 & väger xx typ.
jag ser mig själv som tjock men är rätt normal ändå.
men när jag tittar mig själv i spegeln så är jag tjock tkr jag.
det är pågrund av de jag inte vill äta.
tack för hjälpen i förväg

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Hör att du har det kämpigt! Jag rekommenderar varmt att du direkt söker hjälp för detta. Berätta för dina närstående om de inte vet om hur du mår och sök dig sedan helst till en ätstörningsenhet där de är specialister på området. En ätstörning är en sjukdom som man behöver få hjälp att komma ur så sök hjälpen.
Det går alltid bra att kontakta ABK direkt på http://www.abkontakt.se om det är några fler frågor, om du behöver mer stöd.

Kom ihåg att du är värd att tycka om dig själv och kroppen, att det inte är meningen att du ska behöva må så här och att det går att bli helt frisk. Ju förr du tar hjälp desto fortare går det.

All värme och styrka!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar