Frågor och svar om meningen med livet

11 Jun 2010, 11:00 457
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag undar om du har tips på någon bra sida på internet där man kan lyssna på psalmer och annan musik med kristet tema. Jag lyssnar en hel del på spotify, så finns det ingen sida så gärna sånt man kan söka på spotify.
Jag brukar lyssna en del på Tommie Sewón och hans mässa för ambivalenta, med bl.a Du är inte hopplös. Så brukar jag lyssna på Taizé också. Mina favoritpsalmer hör till konfirmationspsalmerna, bl.a Du vet väl om att du är värdefull, Gå med Gud och Glory to the father.
Musiken får mig att slappna av och sluta fundera så mycket. Eftersom att jag mår så bra av att vara i kyrkan så mår jag också bra av att lyssna på kyrklig musik. Oftast är det Taize-liknande som får mig att slappna av, men om jag är ledsen så funkar det jättebra med psalmer där texten går något i stil med att Gud älskar dig, eller bara, ja, glädjepsalmer.

Jättetacksam för svar, för det börjar bli svårt att komma på sökord som funkar.

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag är inte så bra på det här heller. Jag vet att det är jättevårt att hitta psalmer på nätet. På den här sidan kanske du kan få hjälp
http://www.fryshuset.se/fryshuskyrkan/fryshuskyrkan/klubb_manifest.aspx

Annars så kan jag inte hjälpa dig så mycket. Fryshuset kommer i september ge ut en skiva som heter Psalmer från Fryshuset. Du kan hålla utkiik efter den och så kan du lyssna på en jättebra låt här
http://www.myspace.com/tessmellberg

Den heter - Din hjälp att älska.

Lycka till!
[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar