Frågor och svar om chlamydia

14 Jun 2010, 11:00 346
Annat, 0 år
Question


Hejsan, vet inte om du kan svara på detta, men jag är 15 år och har aldrig haft ett seriöst förhålloande, jag är dessutom oskuld.
nu är det så att för ett tag sedan så fick jag ett brev där det stod att JAG ÄR KLAMYDIA SMITTAD?, ööh, någon ska ha "uppgett mig som sexpartner" eller något liknade, HUR FAN KAN NÅGON GJORT DE?. händer detta ofta? och kan man anmäla någon för de här?. lixom jag tänker fan inte gå och göra någon undersökning bara för att dom skrivit fel eller vad fan dom gjort ! ?. ... . .. ..

Svar

Hej,

Om du aldrig har haft sex så måste det vara så att någon har uppgett ditt namn ändå. Det är självklart inte ok. Det är dock viktigt att veta att klamydia kan smitta vid oralsex också t.ex. Ta kontakt med den som skickade brevet och be att få komma och testa dig. Det är viktigt att göra det eftersom klamydia är en allvarlig sjukdom som man kan bli steril av.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar