Frågor och svar om första gången

22 Jun 2010, 09:00 365
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag är en kille på 19 år och har en flickvän som är 14 år.
Vårat problem är att hon jättegjärna vill ha sex och jag vill gjärna det också, men jag vet att man enligt lag inte får ha sex med någon under 15 år,
Vi tycker båda väldgt mkt om varandra och det är ibland svårt att hela tiden hålla tillbaka, Finns det andra lösningar? Är det lagligt om vi skulle t.ex ha Oralsex eller "onanera" varandra??? Jag vill verkligen inte ha samlag med henne innan hon är 15 eftersom jag är rädd att någon ska få reda på det och anmäla mig för det.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej Kille 19,

Precis som du skriver så finns det en lag som säger att vuxna inte får ha sex med barn. Samtidigt så handlar lagen om att barn inte ska bli utnyttjade av vuxna. Att två unga har sex med varandra med respekt och kärlek är inte samma sak.

Det är förstås extra viktigt att ni inte gör något som inte båda är med på. Att ni är försiktiga och börjar med smek- och oralsex låter som en bra idé.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar