Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

30 Jun 2010, 01:00 105
Kille, 17 år
Question


Hej jag har ett ordentligt problem det känns som om ja är fångad i min egen kropp och ja skulle gärna villja byta kön men ja vet inte var man kan göra det och måste ja isåfall vänta tills jag fyller 18. Skulle verkligen uppskatta ett svar för jag vet inte om ja kan leva länge till

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är idag fullt möjligt att byta kön och även om du skulle behöva vänta en tid med själva operaionen så kan du redan nu börja jobba med alla de tankar, ångesten och "fångenskapen" redan nu. Jag rekommendrar varmt att du tar kontakt med någon på RFSU eller UMO (Ungdomsmottagningen). De har stor kunskap om vart du kan få tala med någon om din ångest kring detta. Det kommer vara nödvändigt att du mår bra i dig själv om du en dag vill genomgå ett könsbyte annars genomförs det inte.

Jag förstår att det måste kännas oerhört ensamt att bära dessa känslor men tro mig, det finns massvis av människor med precis samma tankar Och det går att byta kön. Så kika på sidorna och ta kontakt.

Du är värdefull så ta den hjälp du behöver för att må bra psykiskt till att börja med och en dag fysiskt om du bestämmer dig för det.

All värme och styrka på vägen! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar