Frågor och svar om Ätstörningar

30 Jun 2010, 01:00 135
Annat, 0 år
Question


heej, jag är 14 år och har en ätstörning tror jag.. saken är att jag är jätteövervikiktg och tjock, så då kanske jag inte har en ätstörning?
jag är 1.77 och väger 59 kg.. alla säger att jag inte är tjock, men jag fattar inte varför! jag är ju så himla överviktig! ibland tänker jag: tänk om jag INTE är det, om det bara sitter i tankarna.. men sen får jag ångest igen.
totalt har jag gått ner 8 kg och växt 6 cm på längden så nåt har ju hänt.. men jag vill gå ner mer! jag hatar min kropp och hatar mig själv! och det jag tror jag vill ha hjälp med att börja gilla mig själv.. vad ska jag göra!?
vore tacksam för svar.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Så här är det. I dagsläget har du en undervikt. Så det är precis som du säger, tankarna som gör dig "tjock". Allt detta bottnar i din kommentar "jag hatar mig själv". Om du skulle få hjälp med att gilla, tycka om och slutligen älska dig själv så skulle du inte ha dessa tankar.

Du behöver ta hjälp för detta och det snarast. Berätta för någon närstående och sök sedan hjälp. En ätstörning är en sjukdom man behöver få hjälp att komma ur. Mer info finns på http://www.abkontakt.se

Du är VÄRD att älska dig själv!

All värme och styrka! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar