Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

30 Jun 2010, 22:00 192
Annat, 0 år
Question


Halo!

Det är så här att jag har en massa problem och stress att tänka på.
Både i skolan, vardagen och även när jag ska sova har jag problem.
Jag har nyligen haft andingsproblem och tryck över börstet, huvudvärk och magont. Jag har gått och kollat det och doktorn säger det är nog stress och
för jag tänker på mycket och bär en massa saker inom mig.
Och det är sant det medger jag, jag kan liksom inte göra något åt det.
Jag brukar inte säga så mycket problem till andra utan ibland då jag verkligen bryter ihop och jag borde snacka om allting med någon men jag kan bara inte.
Jag tycker att jag känner mig svag då, och även när jag gråter får jag skuldkänslor för jag bryter ihop, skulle aldrig kunna prata med skolans kurator eller någon liknande på skolan. Sen är det verkligen mycket jag har att tänka på, för ett tag sen drömde jag inte, liksom typ som om om man inte kan slappna av när man sover - hur ska man göra det på dagen?
Och om jag liksom bryter ihop och börjar gråta i skolans toalett och inte orkar gå till skolan eller vara hemma och sover dåligt, är jag ledsen då?
Men nu har det blivit FÖR mycket att jag inte vet vad jag ska göra mer, jag är typen som oftast "ramlar ner från hästen" men jag är vädigt självsäker och vass i tungan och ställer mig upp och går vidare. Men den här gången har allting gått åt skogen, jag vet inte vem jag är längre, min personlighet och blir så lätt arg på allt. Men jag kan inte prata med någon om det.
Seriöst, en mening: vad ska jag göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Jag vet inte vad din rädsla för att gå i terapi handlar om men jag vill att du tänker på detta. Att be om hjälp är inte svagt utan starkt. Det är när vi är som mest sköra vårt mod sätts på prov så det är egentligen då vi är "starkast". Det är inget konstigt i att ta hjälp utifrån alls!
Jobba på modet och ta kontakt. Du är Värd det!

All värme och styrka!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar