Frågor och svar om bröst

7 Jul 2010, 17:00 343
Tjej, 14 år
Question


Jag är en tjej på 14 år, och mina bröst har bara växt lite, betyder de att ja kommer få små bröst när ja blir lite äldre? beror de på vikten varför dom inte är så stora eller är de åldern? Och påvärkar de något om man änvänder bh?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Det behöver absolut inte betyda att du får små bröst som vuxen. Sen är det ju så att du fortfarande är under utveckling och mycket kan hända än, du är 14 år. Storlek kan handla om så mycket som ålder, vikt, gener mm så ta det lugnt.
Försök att koppla av i det och ha inte ångest över brösten utan fokusera på det du är nöjd med gällande kroppen och kom ihåg att du är lika mycket värd och vacker precis som du är. Finns ju bara en av dig!!

Stor varm kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar