Frågor och svar om bulimi

7 Jul 2010, 17:00 249
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej som har haft något liknande bulemi i snart ett år nu. I början ville jag bara gå ned i vikt eftersom jag var mullig och jag blev retad för min vikt. Nu har jag gått ned en hel del, och man kan inte säga att jag är mullig, men jag tycker ändå att jag är tjock.
Jag svälter mig själv, sedan hetsäter jag, och spyr efteråt. I början hetsåt jag inte, men nu när jag har börjat med hetsätning det är det ännu svårare att sluta. De flesta av mina vänner, min syster och mina föräldrar vet att jag har bulemi. De har vetat det ganska länge, men mina föräldrar inser nog inte hur stort problemet är (Jag vill inte bli tvingad att ändra på mig.) Tills jag är smal kommer jag inte kunna sluta för jag vill inte gå upp i vikt.
Jag har ingen aning om vad jag ska göra, eftersom jag vill bli normal, lycklig och har bra självförtroende, men för att komma dit måste jag bli smal. Det är först på senare tid som jag insett att jag verkligen har bulemi, och det inte bara är någon liten ätstörning.

Hur påverkar bulemi kroppen? Jag har spytt ungefär var och varannan dag nu i ett år. Jag vet inte riktigt hur min hälsa är, jag är rädd att det ska påverka mina organ eller något. Det gör ofta ont i bröstkorgen, och ibland upplever jag att mitt hjärta slår i otakt. Beror det på bulemin, och kan det bli värre eller inbillar jag bara mig?

Tack för svar.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Du behöver helt klart ta hjälp för detta från en ätstörningsenhet. Alla dessa finns på http://www.abkontakt.se under "sök vård".

Bulimi är precis som du anar inte bara skadligt för psyket utan även en väldigt stor påfrestning för kroppen. Ju längre man går med en ätstörning desto större är risken för problem med just hjärtat, tänderna, magen mm.
Sök den hjälp du har rätt till!!

All värme och styrka! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar