Frågor och svar om Ätstörningar

7 Jul 2010, 18:00 70
Tjej, 15 år
Question


Asso snälla de är sjukt jobbigt. Jah mår illa när jah äter och får ont i magen var hos doktorn för ett tag sen och dom säger att jah ska äta mer och börja äta var 4e timme. Men de går inte så bra för får de när jah äter och gillar inte göra mat själv och är kräsen med mat. Och så böir jah sjukt typ var 3-4 vecka oftast har blivigt de dom senaste gångerna. När jah var hos doktorn så tog dom blodprov så väntar på svarar om de är nått fel i kroppen elr så. Men skulle så gärna vilja kunna äta utan att må dåligt oftast. Lite svårt också när man är hur kräsen som helst med mat och tål inte vissa saker heller.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Vet inte om detta är helt fysiskt eller om du har tankar som gör att det blir svårt att äta 4 grr om dagen.
Jag ugår ifrån att det är helt fysiskt eftersom du inte sagt något om några tankar.
Om du är kräsen med maten men behöver äta var 4 tim så ät mat du gillar. Ta en snack med mamma och pappa om detta. Huvudsaken är att du får i dig det du behöver. Testa nya recept om det behövs så hittar du alternativ. Be föräldrarna om hjälp.

Lycka till! Stor kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar