Frågor och svar om Ätstörningar

21 Jul 2010, 00:00 171
Annat, 0 år
Question


hej jag är 13 år och jag mår inte alls bra med min kropp.jag är 156 och väger xx kg.Jag har börjat gå och jogga på morgonarna och så skippar jag frukost och äter bara middag, och det gör jag eftersom mina föräldrar inte ska börja missstänka något.Jag joggar inte eftersom jag vill det utan det känns som ett måste för att jag inte ska bli tjockare.Jag har sökt på flera pro ana sidor och i gemförälse med de tjejerna så är jag inte alls smal utan helt normal.Eftersom det är sommarlov kan jag inte gå till någon skolkurator men jag vet inte vad jag ska göra.snälla hjälp mig!!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Som du förstår så är detta beteende inte alls bra för dig. Inte på något sätt. Du har en ätstörning och behöver ta hjälp för den. Läs mina andra svar om vart och hur man kan söka hjälp.
Jag vet att det är superjobbigt när det blir sommar och alla är på semester. Ett tips så länge kan vara att chatta med ätstörningszonen (www.tjejzonen.se) eller skaffa en mentor hos http://www.abkontakt.se
Se sen till att ta hjälp till hösten. Ett tips är att skicka in en anmälan till en ätstörningsenhet (läs mer på http://www.abkontakt.se) redan nu eftersom det är viss väntetid.

Håll ut fina du!
All värme och styrka på vägen! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar