Frågor och svar om Ätstörningar

21 Jul 2010, 00:00 97
Annat, 0 år
Question


hej, jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på! jag är 170 lång och väger xx kg. jag har vägt detta sedan jag var 11 år, medans jag har vuxit nästan två decimeter. jag har aldirg varit nöjd med min kropp eller min vikt och jag är bygd med mycket muskler. det senaste har jag börjat gå ner lite och tänker väldigt mycket på vad jag äter och hur mycket. under sommaren är jag aldirg ungrig och därför äter jag mindre, men jag ser inte detta som ett problem, inte än i alla fall.... (jag har många kompisar som har legat inne för anorxia) jag vill gå ner i vikt men vill inte bli sjuk och fastna i det, vilket kan vara svårt när man väl börjar. jag hör ofta av andra att jag börjar bli smal och tunn, men det tycker inte jag.
det jag undrar egentligen är om detta kan vara farligt, jag vill inte fastna i det men ändå gå ner i vikt??
tacksam för svar

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är direkt farligt för dig att gå ner i vikt då du i dagsläget har en undervikt. Vet inte om du var medveten om detta? Jag råder dig varmt att sluta upp med alla former av kontroll över maten och istället satsar på att gå upp i vikt. Är det så att du känner att du får ångest av detta så behöver du ta hjälp snarast så att du inte glider ner i det svarta hål som en del av dina vänner. Hjälp kan man få av en samtalskontakt. En sådan hittar man på tex ungdomsmottagningen, skolkurator eller om en ätstörningsenhet om du känner att du behöver professionellare hjälp.

Nu vill jag att du är oerhört rädd om dig och tar hjälp om du inte klarar detta ensam!

All värme! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar