Frågor och svar om underlivet

16 Aug 2010, 11:00 889
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag är 14 år. Jag har ingen slidöppning! Jag mår väldigt dåligt över detta och har ingen jag kan prata med direkt. Jag brukar nästan alltid gå och tänka på det här. Jag har ingen mens och kommer ju aldrig få det heller, min mamma kan fråga ibland om jag inte har fått det och sådär. Jag kan gå och tänka har jag någon livmoder, äggstockar, kommer jag få barn, ha sex, ha en kille osv. Jag ska operera in ett nytt korsband och då frågade läkaren om jag hade mens jag svarade ju att jag inte hade det men då sa han att jag inte hade växt klart och att han skulle operera annorlunda men jag är 175 cm och kommer antagligen inte växa så mycket mer. Efter det har jag inte kunnat gå och tänka på nått annat och jag mår jätte dåligt. Vad ska jag göra?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Om du inte har någon slidöppning så måste du gå till en läkare och kolla. Men jag tror att din mamma i så fall skulle veta om det.

På ungdomsmottagning kan du träffa läkare eller barnmorska.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar