Frågor och svar om självmisshandel

16 Aug 2010, 15:00 127
Annat, 0 år
Question


Tja, skulle behövla lite hjälp eller liknande...
Vettefan vart jag ska börja...typ...Hej! Jag är en 16 årig kille som skär mig som ett svin eller nått...typ överallt, höfter, ben, lår, över och underarmar, halsen, händerna osv. (börjar få lite ont om plats känner jag...) I allafall så...jag kan f*an inte sluta för jag triggar mig själv till det jag tänker ''----- ta och skär dig litte så blir allt bra'' etc. jag kan inte snacka med nån direkt heller...för de blir bara ledsna på mig, plus att ingen j*vel förstår mig, jag känner mig som en turist i min egen kropp...jag känner mig som en zombie... Sen är det mycket svårt att behövla ljuga för mina småsyskon när dom ser ärren och frågar vad som hänt då säger jag att ''jag ramlade i en trapp'' eller ''jag gick in i en buske'' Men det går ju inte att ljuga tillslut...dom blir ju äldre, dom förstår ju! DOM E JU INTE BLIND!! Och jag är rädd att dom ska förstå..och tro att det är okej, JAG BER FÖR ALLT I VÄRLDEN ATT DEM INTE BLIR SÅ TOTALT MISSLYCKADE SOM MIG!! Jag BER att dom inte ska börja supa, skära sig, få ätstörningar, bli sexmissbrukare eller tycka om att göra illa sig, allt det där som jag, deras förebild, han som borde göra allt för att skydda de små änglarna gör...Jag duger tydligen inget till...och killen jag älskar e straight;_;

Tack kändes bra att skriva av mig! Vettif*n om du kan svara på detta svammel men f*an kommer kunna sova bättre inatt sen att ha fått ur mig detta till någon som kanske i allafall kan förstå och förhoppningsvis inte ser mig som en j*vla retard.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej kille 16,

tack för ditt starka mail.

Det jag ser är en mycket omtänksam kille som har svårt att tro på sig själv.

När man har såna tankar som du har, och skadar sig själv så är det viktigt att våga söka hjälp. För du förtjänar att må SÅ mycket bättre än du gör, även om det inte känns så just nu.

Det är väldigt vanligt att skärandet blir som en drog, en tröst man kan ta till när något känns jobbigt. Det är därför det är så svårt att sluta.

Finns det någon vuxen du skulle kunna prata med? Hur är din relation med föräldrar? Finns det någon bra lärare eller kompis förälder? Du kan alltid gå till ungdomsmottagningen och prata med en psykolog eller kurator.

Du är ingen "j*vla retard*, du mår dåligt och det får man göra.

Om du vill kan du lägga till mig på msn om du vill prata mer - [email protected]

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar