Frågor och svar om meningen med livet

16 Aug 2010, 17:00 105
Annat, 0 år
Question


Hej!
Tvivlar du ibland på att gud finns? Jag menar, jag VILL verkligen tro fullt ut, men ibland så känns det liksom bara tomt, då jag ber eller så, som om något fattas... det har varit länge så.. och så går det liksom perioder då jag nästan helt glömmer gud, och det vill jag inte, jag vet inte hur jag ska göra för att nå gud
skulle uppskatta svar och tips :)

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!
Jag tror, tvivlar och kan ibland känna att det här med religion funkar inte. Det kan kännas som om ingenting hänger ihop.

Men jag vill att det ska finnas en mening. Jag vill att det ska finnas någon som är större, som är mer, som en tanke bakom allt.

Kontakten med Gud och sin tro går upp och ner, såsom kärleken kan göra. Ett sätt för att finna lite mer regelbundenhet och för att inte glömma bort är att skaffa sig rutiner.

T ex be Gud som haver varje morgon innan man går upp ur sängern på morgonen. Ha en minuts tystnad för Gud, sig själv och sina nära och kära innan man somnar. Tipset är att ha en enkel och kort rutin.

Lycka till med livet, tron och kärleken!
Anders Hedman

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar