Frågor och svar om Ätstörningar

30 Aug 2010, 14:00 138
Annat, 0 år
Question


Hej, jag heter Paulina och jag har ett liitet problem.
Jag har sovit över hos min kille i kanske 4 dagar nu, och han och föräldrarna har bestämt sig för att börja med Gi-metoden, jag var nyfiken och började äta samma måltider som dom i dom dagarna dom åt just den maten. Men så började jag känna mig konstig, jag har bara ätit Sallad, 2 frukter, och sen Tonfisk/skinka sallad, och frukost, några dagar. Jag vaknade en morgon och åt frukost,började må lite illa, och det känns som om jag sovit mer än vad jag skall,och mamma tyckte själv att jag såg lite blek och glåmig ut, som om jag hade "översovit" mig. jag känner mig jätterädd nu, maten har annars alltid fungerat jättebra, och jag går på p-piller och en annan tablett för min koncentration. Jag åt en hamburgare idag,(23 Aug-2010) och kände att det blev mycket bättre och lite rosig om kinderna blev jag. Så jag undrar, vad skall jag göra? Skulle bli jätte tacksam för svar. ! :) Ps, får lite sådär panikångest ibland, spänner mig i kroppen och illamående, tips önskas, :) Tack på förhand. Paulina.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag tror du har svaret själv. Du ska alltså inte äta GI utan gå tillbaka till den kost du hade innan. Du är fortfarande under utveckling och har ett helt annat behov än dina föräldrar.
När det gäller panikångesten så tycker jag att du ska söka hjälp om du inte reda gjort det. Finns massor man idag kan göra för att slippa dessa attacker. Kom dock ihåg att även om de är väldigt obehagliga så är de inte livhotande och det finns knep att ta till när man känner att de börjar komma.

Varmt lycka till!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar