Frågor och svar om få kontakt

30 Aug 2010, 14:00 123
Tjej, 16 år
Question


Heeej! Jag är alltid tyst och är en blygg människa:(Jag sover dåligt och är alltid på dåligt humör....Jag försöker att ha kul med vänner med det går liksom inte så bra och har väldigt svårt att umgås...Vad kan det vara?? Vad ska jag göra för att det ska gå bra för mig?? Snälla ge mig bra typs tack:(((

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Känn efter vad det är som känns så svårt med att umgås? Är det att du tänker att du alltid måste vara trevlig och glad? Är det för att du hela tiden kännr dig deppig och på dåligt humör? Eller är du rädd för att säga nåt fel och bli generad eller vad handlar det egentligen om?

Försök ta reda på orsaken till att det känns så obehagligt. Försök sedan att bemästra det. Jag hade en vän som alltid rodnade när hon talade med fler än 2 personer samtidigt vilket ställde till det enorm. Till slut så bestämde hon sig för att det inte skulle hindra henne utan pratade på iaf. Till slut släppte det och hon slutade rodna.
Kom dock ihåg att man kan alltid ta hjälp om man känner att det är för tungt för att fixa på egen hand. Tex hos en skolkurator.

Varmt lycka till!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar