Frågor och svar om graviditetstest

3 Sep 2010, 14:00 169
Tjej, 15 år
Question


Hej är en tjej på 15år, igår var jag bakis men lyckades ändå ta mitt p-piller (neovletta) men med tanke på att jag spydde efter en halvtimme/timme efter det typ 3-4 gånger och sen idag tog jag det som vanligt igen, och jag hade sex för ca 3 dagar sen, hur gör jag? Då när jag var bakis hade jag ca 2 piller kvar innan sockerpillren kommer, alltså jag har ett piller kvar som jag tar imorgon innan sockerpillren, så om jag inte får mensen om 3dagar ungefär bör jag gå till UM då ? hoppas du förstår vad jag menar :)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det kan vara bra att gå till UM om du känner dig orolig. Om man kräks upp p-piller finns alltid en liten risk för graviditet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar