Frågor och svar om att vara gravid

8 Sep 2010, 21:00 178
Tjej, 14 år
Question


asså. snälla hjälp mig. jag vet inte vad jag ska göra, och det blir bara värre och värre. jag gråter varje dag. ingen vet, men jag är nog knäpp. förmodligen den enda 14åringen i hela världen som faktiskt VILL ha barn, och försöker bli gravid. utan att tänka på vad mina föräldrar skulle säga.. det är sjukt. jag vill så mycket, jag älskar barn och har alltid gjort det. jag vill ha en egen dotter. jag vet absolut inte vad jag ska, eller borde göra. .. snälla hjälp mig!!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Du är inte alls den enda 14-åringen som vill ha barn och längtar efter det.

Det finns många för och nackdelar med att skaffa barn tidigt, och när man känner som du, att du gråter varje dag för att du inte kan skaffa barn på en gång - så kan det vara något annat du saknar i livet.

Sätt dig ner och fundera på vad det är du tänker att ett barn ska ge dig i ditt liv. Är det kärlek? Är det trygghet?

Att älska barn och vilja ha ett eget är inget konstigt alls, men det är viktigt för barnet att det är älskat för sin egen skulle, och inte för att mamma vill ha någon som älskar bara henne.

Kanske vore det bra att få prata med någon? På ungdomsmottagningen finns kurator eller barnmorska som är van vid att prata med unga om precis allting.

Du kan också läsa på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar