Frågor och svar om få kontakt

13 Sep 2010, 13:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej.

För ungefär ett år sedan började jag ettan på gymnasiet. Jag lärde känna nya personer, och tyckte speciellt att en tjej var intressant. Till min förvåning kände jag mig attraherad av henne, eftersom jag själv är tjej. Sedan dess har mina känslor blivit starkare, och jag har mått väldigt dåligt under vissa perioder för det här. För några veckor sedan tog jag äntligen mod till mig och berättade det för henne. Hon blev väldigt chockad men tog det på bästa tänkbara sätt, trots att hon inte besvarade mina känslor.
Det här skulle vara så mycket lättare att komma över om hon inte kommit med antydningar om att det skulle kunna bli något. Jag träffar henne varje dag, och vi pratar nästan konstant resten av tiden. Vi är väldigt nära och går i samma klass och umgås i en grupp med väldigt bra sammanhållning, så jag kan inte undvika henne.
Frågan är vad jag ska göra? Ska jag försöka "stöta" på henne eller försöka lägga allt bakom mig? Efter att jag berättade har allt blivit värre, jag orkar inte med det här mer..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Utifrån det du skriver verkar det lite som att den här tjejen trots allt är intresserad av dig. Tyvärr är det ju omöjligt att veta säkert om du inte pratar ut med henne.

Brukar ni umgås utanför skolan? Du kan ju testa med att bjuda hem henne på filmkväll eller liknande? Kanske har hon upptäckt att hon trots allt besvarar dina känslor?

Fundra lite över för och nackdelar med att veta eller inte veta. Det är ju så att om ni inte pratar om det här så kanske ni båda går omkring och är olyckligt kära i onödan.

Det är klart att det känns läskigt och sårbart att prata om så känsliga saker, men försök ändå. :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar