Frågor och svar om menstruation

14 Sep 2010, 12:00 158
Annat, 0 år
Question


Hej !
Jag fick först mens , sen 2 veckor senare fick jag den igen .. och dom tre första dagarna hade jag dubbelt så ont och blödde dubbelt så mkt , sen tre dagar till så minskade mensen och jag hade inte lika ont , sen efter den där mensen så när jag har sex får jag jätte ont i magen och i underlivet EFTER !!
och lite senare kommer det som en brun flytning , vad beror det på ? är det vanligt att man få ont i underlivet efter sex ?
jag har aldrig fått ont i magen efter sex förut .

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är vanligt att mensen är oregelbunden i tonåren, men om det gör väldigt ont och känns konstigt på något sätt är det bra att gå och kolla upp det. Du kan alltid gå till ungdomsmottagningen och prata med en gynekolog eller barnmorska. Om du inte vet var närmaste ungdomsmottagning ligger kan du söka på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar