Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

14 Sep 2010, 14:00 163
Kille, 15 år
Question


Hej, jag har alltid tyckt om tjejer men nu känns det som tvärt om. Jag har börjat tänka på killar mer och skulle nog hälldre vilja ligga med en kille och suga av han istället för att ligga med en tjej. betyder detta att jag har blivit bög på något sätt? Det känns jobbigt på något sätt att jag tycker så här.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

När det händer saker inom en och t.ex. sexualiteten ändras kan det kännas jobbigt och läskigt. Det kan kännas extra jobbigt eftersom det ibland är mindre accepterat att tända på en person av samma kön.

Vilken läggning man har bestämmer man själv, så du behöver inte fundera på vilket ord du ska kalla dig för. Försök att bara ta det lugnt och gå efter känslan. Det viktigaste är att du mår bra och trivs med dig själv och den du vill vara med, antingen det är en tjej eller kille.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar