Frågor och svar om missnöje och bråk

20 Sep 2010, 11:00 160
Tjej, 17 år
Question


Hej, jag ska dumpa min kille nu efter ett halvår tillsammans, för att han misshandlar mig både psykiskt och fysiskt, men jag är så jävla rädd att jag kommer sakna honom, och ta tillbaka honom, vi har haft bra stunder oxå men han har oxå gjort så jag själv har hamnat på akuten ett antal ggr. jag undarar bara om du kan svara eller säga något sett som kan göra det lättare för mig att glömma honom och inta ta tillbaka honom:(?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej fina du,

Det är ofta väldigt svårt att bryta upp från en destruktiv relation, trots att det är lätt att tro motsatsen. Du är stark som har valt att lämna din pojkvän.

Något som är väldigt viktigt är att du omger dig med människor som kan stötta dig. Kanske din familj, dina vänner eller någon annan du litar på. Självklart har ni haft bra stunder också, och det är det som är det farliga. Det är lätt att tro att er relation kan bli bra om du bara försöker tillräckligt, men så är det inte.

Berätta för dina vänner att du tänker göra slut, och be dem finnas där för dig och stötta. Var inte rädd för att polisanmäla din pojkvän om han hotar dig eller slår dig när du gör slut. Det han gjort är inte ok på något sätt.

Om du vill får du gärna lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar