Frågor och svar om Ätstörningar

29 Sep 2010, 16:00 116
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har haft ätstörningar så länge jag kan minnas. Har varit underviktig och pendlat mellan normalvikt. Det är så jobbigt för jag tänker på mat och vikt varenda stund på dagen så att jag inte kan fokusera på något annat. Jag stannar hemma från skolan eller undviker att gå ut när jag känner mig för "fet" vilket jag tycker att jag är. Svälter mig, hetsäter, spyr osv.. Vill att det ska ta slut för jag orkar verkligen inte mer, särskilt när min vardag tar stryk av det.

Anonym

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Klart du inte ska ha det så här längre. Vet att det är superjobbigt när tankarna ideligen uppfylls av ångesttankar kring maten.
Jag råder dig varmt att söka hjälp för din ätstörning eftersom man behöver proffesionell hjälp då det är en sjukdom. Om du är över 18 kan du själv söka.
Kika på http://www.abkontakt.se och under "sök vård". Där finns alla ätstörningsenheter som finns i landet.
Kom ihåg att det inte är ditt fel att du drabbats men ditt ansvar att ta hjälp och jobba dig ur detta. Tror mig, det är värt det och vad är alternativet? Att leva så här för evigt?

Lycka till och var rädd om dig!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar