Frågor och svar om Ätstörningar

16 Oct 2010, 16:00 114
Tjej, 19 år
Question


Hejsan, är en tjej på 19 år som är 170 lång och väger runt 53 kilo (relativt stadigt nu har vägt betydligt mindre). Har ingen som helst tanke på att gå ner i vikt då jag vet att jag redan ligger på tunna sidan. Målet är att gå upp i vikt mer. Trotts de kan jag ofta skämmas över min kropp, tycka att jag är lite fet här och där. Jag äter också väldigt dåligt, ibland kan de gå hela dagar utan att jag stoppat i mig något vettigt. Dock blir det mycket sötsaker, ibland nästan tills jag spyr för att jag blir så äcklad. Är oftast inte sugen på de sötsaker jag trycker i mig heller men gör de ändå. Jag har fobier för mat, äter inte vad som helst, väldigt kräsen och ofta äcklad av mat. Men i mellan åt äter jag hur mycket och hur bra som helst. Nu funderar jag vad ska jag göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Du ska absolut ta hjälp för detta innan det utvecklar sig ännu mer. Rekommenderar varmt att du antigen tar kontakt med en samtalskontakt via ungdomsmottagningen, genom skolan eller genom vuxenpsykiatrin. Det är superviktigt att du tar detta på allvar och verkligen går till bottnen med dina känslor kring kroppen och maten.

Du är värd att älska dig själv så ta den hjälpa som krävs för att ta dig dit!

Varmt lycka till! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar